ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ DLW SCALA

1. Δάπεδα DLW SCALA
Η χρήση ενός δαπέδου που δεν έχει συντηρηθεί θα οδηγήσει σε αυξημένη φθορά και ίσως και σε αποχρωματισμό. Η βρωμιά, ειδικά σε μορφή κόκκων, αυξάνει την τριβή στην επιφάνεια του δαπέδου. Κάθε δάπεδο λοιπόν θα έχει καλύτερη εμφάνιση αν συντηρείται. Αυτό σημαίνει την εφαρμογή ενός φιλμ επικαλυπτικού πόρων ή απωθητικού της βρωμιάς. Μπορεί να είναι ματ ή υψηλής γυαλάδας (ef. Notes ATV DIN 18365 to par.3.1.4).
Για τον καθαρισμό του δαπέδου DLW SCALA σε μεγάλους χώρους ή υψηλής κυκλοφορίας, διαφοροποιούνται τρεις διαδικασίες.
1) Αρχικός καθαρισμός και πρόληψη
2) Καθαρισμός συντήρησης με νερό ή υγρή σφουγγαρίστρα ή καθαριστικά.
3) Βαθύς καθαρισμός. Παρακαλούμε καταφύγετε στις οδηγίες του κατασκευαστή των καθαριστικών.
1.1 Αρχικός καθαρισμός και πρόληψη.
Πριν από τη χρήση του το δάπεδο που τοποθετείτε περνά από διαδικασία αρχικού καθαρισμού. Τότε γίνετε η προληπτική εφαρμογή. Παρακαλούμε καταφύγετε στις οδηγίες του κατασκευαστή των καθαριστικών. Αυτό μειώνει τις μηχανικές και χρωματικές επιπτώσεις στην επιφάνεια και απλουστεύει τον καθημερινό καθαρισμό. Με το DLW SCALA προτείνουμε προληπτική επικάλυψη θα πρέπει να γίνεται αμέσως μετά την τοποθέτησή του έτσι ώστε το δάπεδο να προστατευτεί αποτελεσματικά από την σκόνη και άλλους ρύπους.
1.1.1 Όχι Λείες επιφάνειες.
Αδιάλυτα γαλακτώματα ή διαλύματα πολυμερών ανθεκτικά στα χτυπήματα και στο νερό εφαρμόζονται ομοιόμορφα σε αυτές τις επιφάνειες. Αν η βρωμιά δεν έχει εισχωρήσει σε βάθος μπορεί να απομακρυνθεί με τη βοήθεια ενός συντηρητικού. Αρχικά θα πρέπει για να δημιουργηθεί φιλμ πιο συμπυκνωμένο διάλυμα θα πρέπει να χρησιμοποιείται. Σε μεγαλύτερες διαλύσεις το φιλμ που δημιουργείται μπορεί να γυαλιστεί.
1.1.2.Λείες επιφάνειες.
Οι επιφάνειες αυτές καθαρίζονται με συντηρητικό. Αρχικά για να δημιουργηθεί φιλμ, πιο συμπυκνωμένο διάλυμα θα πρέπει να χρησιμοποιείται. Το φίλμ αυτό μπορεί να γυαλιστεί. Για το Rustico design η DLW προτείνει την εφαρμογή ενός film. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούνται αυτογυάλιστες παρκετίνες ανθεκτικές στα χτυπήματα και το νερό ή διαλύματα πολυμερών (εφαρμόστε 1-2 λεπτά στρώματα).

1.2 Καθαρισμός συντήρησης
Καθαρισμός συντήρησης γίνεται με μια από τις επόμενες μεθόδους, ανάλογα με τον τύπο και τον βαθμό του ρύπου.
1.2.1 Ξεσκόνισμα
Η σκόνη απομακρύνεται με παρκετέζες υγρές (με συντηρητικά) πλάτους 40 – 175 cm εφαρμόζοντας λεπτά στρώματα. Μπορούν να εφαρμοστούν επίσης με ειδικά πανιά.
1.2.2 Σφουγγάρισμα
Όταν υπάρχουν πολλοί ρύποι το δάπεδο DLW SCALA καθαρίζετε με μια βρεγμένη σφουγγαρίστρα με νερό στο οποίο ένα διάλυμα γενικού καθαρισμού ή καθαριστικό έχει προστεθεί . Μετά από το χρόνο που χρειάζεται το απορρυπαντικό να δράσει ακόμα και η δύσκολη βρωμιά διασπάται και απομακρύνεται με τη σφουγγαρίστρα, ξεπλένεται στο διάλυμα και στίβετε. Όταν το δάπεδο στεγνώσει ένα λευκό φιλμ μένει στην επιφάνεια. Αυτή η μέθοδος δεν χρειάζεται μηχανή, μόνο ένα κουβά, μια σφουγγαρίστρα και ένα στίφτη.
1.2.3. Καθαριστικά.
Οι επίμονοι λεκέδες ή τα στίγματα μπορούν συνήθως να βγουν με καθαριστικά και σφουγγάρισμα. Οι λεκέδες ή τα στίγματα ψεκάζονται με ένα συνδυασμό καθαριστικών – συντηρητικών ή κατάλληλα απορρυπαντικά γενικού καθαρισμού. Τα στίγματα αντιμετωπίζονται αντιμετωπίζονται πιο καλά με περιστροφικές μηχανές με δίσκο (τσόχα νάιλον). Οι παλιοί λεκέδες μπορούν να απομακρυνθούν μόνο με βαθύ καθαρισμό.
1.2.4. Mηχανές Καθαρισμού.
Οι μηχανές αυτές τρίβουν και απορροφούν σε μια φάση. Ένα κατάλληλο συντηρητικό προστίθεται στο νερό σε συνδυασμό με τις οδηγίες του κατασκευαστή της μηχανής . για την δημιουργία ενός προστατευτικού φιλμ η απορρόφηση της μηχανής θα πρέπει να ρυθμιστεί σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

1.3 Βαθύς Καθαρισμός.
Ο βαθύς καθαρισμός γίνεται μόνο κατά αραιά χρονικά διαστήματα όταν ο ρύπος είναι δύσκολος ή όταν υπάρχουν κατάλοιπα από τα απορρυπαντικά. Η εφαρμογή γίνεται μηχανικά με μια ή περισσότερες περιστροφικές μηχανές με δίσκο δαπέδου (τσόχα νάιλον).
Τα απορρυπαντικά βαθύ καθαρισμού που συστήνονται από τον κατασκευαστή θα πρέπει να χρησιμοποιούνται. Συστήνετε τα απορρυπαντικά για την συντήρηση και τον καθαρισμό να παράγονται από τον ίδιο τον κατασκευαστή.

 

2. Επιπλέον Προφυλάξεις

2.1. Σωστή τοποθέτηση ζωνών καθαρισμού.
Οι ‘’σχάρες’’ που υπάρχουν στις εισόδους θα πρέπει να καλύπτουν όλο το πλάτος της πόρτας έτσι ώστε να μην αποφεύγονται. Το μήκος της ‘’σχάρας’’ θα πρέπει να είναι 2 με 3 βήματα (περίπου 150 cm). Οι ‘’σχάρες’’ θα πρέπει να ανοίγουν ή να είναι κινούμενες.
2.2 Ποδόμακτρα
Για την προστασία των δαπέδων θα πρέπει να υπάρχουν ποδόμακτρα στις εισόδους. 3

 

3. Αποχρωματισμός.
Αν έρχεται σε επαφή για αρκετό καιρό το λάστιχο με το δάπεδο μπορεί να ξεβάψει και να είναι αδύνατον να ξελεκιαστεί.
Πιθανές αιτίες είναι οι τροχοί οχημάτων, ρόδες και πόδια πλυντηρίων, ψυγεία, καροτσάκια μωρού και άλλα. Τέτοιοι χρωματικοί λεκέδες δεν δημιουργούνται αμέσως αλλά μετά από εισχώρηση των ουσιών αυτών και την έκθεση στο φως.
Για να αποφευχθούν χρωματικοί λεκέδες, τροχοί πολυουρεθάνης θα πρέπει να χρησιμοποιούνται. Αν αυτό δεν είναι εφικτό συστήνουμε την χρήση προστατευτικών.