ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ MARLEY FLOORS - MARLEYFLOORS PLUS

Οι μεθοδολογίες συντήρησης που περιγράφονται σε αυτές τις συστάσεις εγκυώνται ικανοποιητική απόδοση και αισθητικά ευχάριστη όψη στο χαμηλότερο δυνατό κόστος. Μιας και κάθε τοποθέτηση εκτίθεται σε διαφορετικές χρήσεις, η τοποθέτηση αυτών των συστάσεων για τοπικές συνθήκες μπορεί να είναι απαραίτητη. Όποια προϊόντα συντήρησης χρησιμοποιηθούν, θα πρέπει να επιλεγούν έχοντας υπ’ όψη τις συστάσεις του κατασκευαστή.
Φροντίδα και συντήρηση δαπέδων θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψη.

Στόχοι:
1. Απομάκρυνση βρωμιάς, σκόνης και σημαδιών.
2. Εξασφάλιση συνθηκών υγιεινής.
3. Διατήρηση της καλής εμφάνισης.
4. Παράταση του χρόνου ζωής.

Σημείωση:
Όταν τα κατασκευαστικά έργα συνεχίζονται μετά την τοποθέτηση του δαπέδου, η επιφάνεια θα πρέπει να προστατεύεται με κατάλληλο κάλυμμα.

Αρχικός Καθαρισμός
Κατά την διάρκεια των πρώτων επτά ημερών μετά την τοποθέτηση η επιφάνεια του δαπέδου θα πρέπει να συντηρείται με σφουγγαρίστρα στημένη καλά. Τα μικρά σωματίδια η σκόνη και η βρωμιά θα πρέπει να απομακρύνονται με ξεσκόνισμα. Οι κόλες και τα στίγματα θα πρέπει να απομακρύνονται με τρίψιμο στο λεκέ με βαμβακερό ύφασμα βρεγμένο με αδιάλυτο διάλυμα απορρυπαντικού. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται διαλύτες.
Μια μεταλλική παρκετίνη με ακρυλική βάση θα πρέπει να χρησιμοποιείται για να προστατευθεί η επιφάνεια αυτών των δαπέδων. Η παρκετίνη θα πρέπει να απλώνεται σε δυο στρώματα. Απλώστε ένα λεπτό στρώμα της παρκετίνης στην επιφάνεια αποφεύγοντας τα κενά. Αφήστε να στεγνώσει και απλώστε ένα δεύτερο λεπτό στρώμα κάθετα με το πρώτο στρώμα.

Χειρωνακτική Συντήρηση
Η επιφάνεια του δαπέδου θα πρέπει να προστατεύεται με την εφαρμογή μιας κατάλληλης μεταλλικής παρκετίνης με ακρυλική βάση. Η παρκετίνη θα πρέπει να εφαρμόζεται σε δυο στρώματα. Απλώστε ένα λεπτό στρώμα παρκετίνης στην επιφάνεια αποφεύγοντας τα κενά. Αφήστε να στεγνώσει και απλώστε ένα δεύτερο λεπτό στρώμα κάθετα με το πρώτο στρώμα.

Καθημερινά:
1) Σκουπίστε με μαλακή σκούπα ή απορροφήστε.
2) Ξεσκονίστε με μια υγρή παρκετέζα.
Κάθε Δεύτερη Μέρα :
1) Σκουπίστε με μαλακή σκούπα ή απορροφήστε
2) Καθαρίστε με μια σφουγγαρίστρα με διάλυμα ουδέτερου απορρυπαντικού που περιέχει συντηρητικό ή πολυμερή.  Αφήστε να στεγνώσει.
Μια φορά την Εβδομάδα:
1) Ξελεκιάστε με μια σφουγγαρίστρα χρησιμοποιώντας ένα ουδέτερο απορρυπαντικό στα πιο βρώμικα σημεία.
2) Απομακρύνεται τα δύσκολα σημάδια τρίβοντας με μια φίμπρα ενδιάμεσης σκληρότητας και αδιάλυτο απορρυπαντικό. Μια φορά τον χρόνο ή όποτε παραστεί ανάγκη :
3) Σφουγγαρίστε το δάπεδο χρησιμοποιώντας αφαιρετικό παρκετίνης αφήνωντας το διάλυμα να παραμείνει για να μαλακώσει τα κατάλοιπα.
4) Μαζέψτε με σφουγγαρίστρα το διάλυμα. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό.
5) Αφήστε να στεγνώσει.
6) Απλώστε μεταλλική ακρυλική παρκετίνη.

Μηχανική Συντήρηση
Η επιφάνεια του δαπέδου θα πρέπει να προστατεύεται με την εφαρμογή μιας κατάλληλης μεταλλικής παρκετίνης με ακρυλική βάση. Η παρκετίνη θα πρέπει να εφαρμόζεται σε δυο στρώματα. Απλώστε ένα λεπτό στρώμα παρκετίνης στην επιφάνεια αποφεύγοντας τα κενά. Αφήστε να στεγνώσει και απλώστε ένα δεύτερο λεπτό στρώμα κάθετα με το πρώτο στρώμα.

Σε Χώρους υψηλής κυκλοφορίας ή όποτε κρίνετε απαραίτητο

Καθημερινά:
1) Σκουπίστε με μαλακή σκούπα ή απορροφήστε.
2) Ψεκάστε και γυαλίστε με μηχανή 400 – 1250 rpm (στροφές ανά λεπτό) και κόκκινο δίσκο δαπέδου. Ψεκάστε ένα διάλυμα ουδέτερου απορρυπαντικού με συντηρητικό σε μια επιφάνεια 2m2 και τρίψτε μέχρι να γυαλίσει και να στεγνώσει.
3) Καθαρίζετε το δίσκο δαπέδου τακτικά.
4) Βγάλτε τα επίμονα σημάδια όπως μαύρα στίγματα τακουνιών, τσίχλες, πίσσα, κ.α, χρησιμοποιώντας φίμπρα ενδιάμεσης σκληρότητας και απορρυπαντικό.
Κάθε 6 Μήνες:
1) Χρησιμοποιήστε διάλυμα απορρυπαντικού (αφαιρετικό παρκετίνης) και αφήστε το στην επιφάνεια για αρκετά λεπτά για να μαλακώσουν τα κατάλοιπα στην επιφάνεια και απομακρύνεται χρησιμοποιώντας μηχανή πλυσίματος – στεγνώματος με πράσινο δίσκο δαπέδου.
2) Ξεπλύνετε καλά με καθαρό νερό και στεγνώστε με σφουγγαρίστρα.