ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ STONE ITALIANA

Καθημερινός Καθαρισμός :
Για τον καθημερινό καθαρισμό απομακρύνετε την σκόνη με μια σκούπα ή απορροφητική μηχανή. Πλύνετε όλη την επιφάνεια με ένα ουδέτερο απορρυπαντικό διαλυμένο σε νερό και στεγνώστε την με μια σφουγγαρίστρα ή μια απορροφητική μηχανή υγρών. Στην συνέχεια ξεπλύνετε καλά με νερό χωρίς απορρυπαντικό και αφήστε να στεγνώσει η επιφάνεια.
Περιοδικός καθαρισμός
Περιοδικά μετά το πλύσιμο και σε στεγνό δάπεδο, απλώστε ομοιόμορφα με ένα μαλακό πανί ένα ουδέτερο συντηρητικό παρκετίνης σχεδιασμένο ειδικά για μάρμαρα και φυσικές πέτρες [να μην χρησιμοποιείτε σε φυσικό ή συνθετικό γρανίτη (quartz)]. Αφήστε το δάπεδο να στεγνώσει και αποφύγετε να πατήσετε το δάπεδο. Στην συνέχεια γυαλίστε χειρωνακτικά με ένα καθαρό στεγνό μάλλινο πανί ή με μια γυαλιστική μηχανή με τσόχα ή βούρτσα για γυάλισμα.

Προϊόντα που περιέχουν οξέα, καθαριστικά για μπάνια ή σκεύη, διαλυτικά ή αφαιρετικά χρωμάτων δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για το πλύσιμο μαρμάρινων πλακών ή πλακιδίων.
Ο συνθετικός γρανίτης (quartz) δεν χρειάζεται συντήρηση, είναι ανθεκτικός σε χημικά, ρύπους και γδαρσίματα. Χρειάζεται μόνο να απομακρύνεται την καθημερινή βρωμιά και να πλένετε το δάπεδο με ένα ουδέτερο απορρυπαντικό.
Για πολύ βρώμικα σημεία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το απορρυπαντικό Moeller – Chemie τύπος ‘’R 55’’.