ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ALTRO

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΠΕΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ALTRO.

Σε χώρους που οι μέγιστες αντιολισθητικές ικανότητες του Altro πρέπει να υπάρχουν όπως σε κουζίνες ή χώρους ντους, δεν θα πρέπει να γυαλίζετε ή να ‘’σφραγίζετε’’ (από παρκετίνη ή sealer) και πρέπει να συντηρείτε ως εξής:


Α. ΜΕ ΜΗΧΑΝΗ
1. Απομακρύνεται με απορροφητική μηχανή τη σκόνη ή άλλα μικροαντικείμενα.
2. Απλώστε Altroclean 44 ή ένα αντίστοιχο αλκαλικό καθαριστικό και αφήστε για αρκετά λεπτά.
3. Σε μια περιστροφική μηχανή και ενδιάμεσης σκληρότητας συνθετικό δίσκο τριβής (ή βούρτσες για Altro Marine 20)
4. Με μια απορροφητική μηχανή υγρών απομακρύνετε τα υπολείμματα.
5. Ξεπλύνετε με ζεστό καθαρό νερό και απορροφήστε για να στεγνώσετε την επιφάνεια.

Β. ΧΕΙΡΟΝΑΚΤΙΚΑ
1. Σκουπίστε την σκόνη ή άλλα μικροαντικείμενα.
2. Απλώστε Altroclean 44 ή αντίστοιχο αλκαλικό καθαριστικό και αφήστε για αρκετά λεπτά.
3. Τρίψτε με φίμπρα χειρός.
4. Με μια σφουγγαρίστρα μαζέψτε τα υπολείμματα. Πάντα χρησιμοποιείται σετ σφουγγαρίσματος με δυο κάδους για να μην ξαναπλώνετε την βρωμιά.
5. Με μια σφουγγαρίστρα και ζεστό καθαρό νερό καθαρίστε και αφήστε να στεγνώσει. Στις περιπτώσεις που το δάπεδο ασφαλείας Altro δεν χρειάζεται να έχει τη μέγιστη αντιολισθητικότητά του, μπορείτε να συντηρείται όπως περιγράφεται πιο κάτω με παρόμοιο τρόπο με τα μαλακά βινιλικά δάπεδα. Αυτό όμως θα μειώσει την αντιολισθητική ικανότητα αυτών των χώρων και είναι στην ευθύνη του ιδιοκτήτη να προσδιορίσει το κατάλληλο επίπεδο αντιολισθητικότητας ανά περίπτωση.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ALTRO

Α. ΜΗΧΑΝΙΚΑ
1. Απομακρύνεται με απορροφητική μηχανή την σκόνη ή άλλα μικροαντικείμενα.
2. Για τον αρχικό καθαρισμό, χρησιμοποιείστε περιστροφική μηχανή με συνθετικό δίσκο ενδιάμεσης σκληρότητας και Altroclean 44.
3. Με μια απορροφητική μηχανή υγρών απομακρύνετε τα υπολείμματα και ξεπλύνετε με ζεστό καθαρό νερό.
4. Απλώστε δυο στρώματα Altrogloss 211 μεταλλικής παρκετίνης ή αντίστοιχη.
5. Για την συντήρηση ψεκάστε και γυαλίστε (spray buff) χρησιμοποιώντας Altroclean 48W καθαριστικό / συντηρητικό, ή αντίστοιχο.

Β.ΧΕΙΡΟΝΑΚΤΙΚΑ
1. Σκουπίστε την σκόνη ή άλλα μικροαντικείμενα.
2. Για τον αρχικό καθαρισμό τρίψτε με φίμπρα χειρός και Altroclean 44.
3. Πριν απλώσετε μεταλλική παρκετίνη πάντα σφουγγαρίστε και ξεπλύνετε με ζεστό καθαρό νερό.
4. Απλώστε 2 στρώματα Altrogloss 211 μεταλλική παρκετίνη ή αντίστοιχη.
5. Για την καθημερινή συντήρηση χρησιμοποιείστε με σφουγγαρίστρα το Altroclean 48W καθαριστικό / συντηρητικό ή αντίστοιχο. Αν το δάπεδο ασφαλείας Altro έχει συσσωρευμένα στρώματα παρκετίνης, θα πρέπει να γίνει επανατοποθέτηση αφαιρώντας τα παλιά στρώματα με Altroclean 44 ή αντίστοιχο αφαιρετικό παρκετίνης και στη συνέχεια να επικαλυφθεί με Altrogloss 211 μεταλλική παρκετίνη ή αντίστοιχη.

Aποτυχημένη συντήρηση του Altro σύμφωνα με τις προτεινόμενη διαδικασία μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του προϊόντος . Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες από τον τοπικό αντιπρόσωπο Altro.
Παρακαλούμε σιγουρευτείτε ότι έχετε το πιστοποιητικό υγείας και ασφαλείας (Health and Safety Data Sheet) για κάθε καθαριστικά που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε.
Σε περίπτωση που έχετε ερωτήσεις το Τεχνικό τμήμα θα χαρεί να σας ενημερώσει.

 

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
• Σχεδιάστε ένα απλό πρόγραμμα καθαρισμού κατάλληλο στην χρήση και στην κυκλοφορία του χώρου σας χώροι υψηλής κυκλοφορίας ή εύκολα ορατοί χρειάζονται καθαρισμό συχνότερα από τους χώρους που χρησιμοποιούνται σποραδικά, ή που η εμφάνιση δεν είναι σημαντική.
• Η καλύτερη και η πιο αποτελεσματική μέθοδος καθαρισμού σφραγισμένου ή όχι δαπέδου ασφαλείας Altro είναι με μηχανή. Θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην επιλογή του σωστού δίσκου τριψίματος ενδιάμεσης σκληρότητας για Altro που δεν έχει παρκετίνη. Για το Altro Marine 20 χρησιμοποιείστε βούρτσες νάιλον ή προπυλενίου.
• Να θυμάστε ότι ο βρώμικος εξοπλισμός ειδικά οι σφουγγαρίστρες δεν καθαρίζουν αλλά μάλλον διασπείρουν την βρωμιά.
• Χρησιμοποιείστε μόνο προτεινόμενα υγρά καθαρισμού ή αντίστοιχα στη σωστή διάλυση. Μην αναμιγνύεται υγρά καθαρισμού, και να ακολουθείται πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή.
• Ελέγχετε πάντα την καταλληλότητα των καθαριστικών για χρήση σε βινυλικά δάπεδα. Μην χρησιμοποιείται καθαριστικά που περιέχουν λάδι πεύκου.
• Για να απομακρύνεται σημάδια από παπούτσια χρησιμοποιήστε τη σωστό δίσκο ή με το χέρι χρησιμοποιώντας σκόνη καθαρισμού αν χρειαστεί, ή spontex αφαιρετικό μαύρων στιγμάτων
. • Μην χρησιμοποιείται παρκετίνες ή επιλακυπτικά (sealers) στο Altro Walkway 20SD που οι ιδιότητες διασποράς στατικού ηλεκτρισμού είναι απαραίτητες.
• Για τον καθαρισμό του Altro Prismatic Multi-Purpose flooring, παρακαλούμε αναζητήστε τη κάρτα συντήρησης του Altro Prismatic.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ
Μερικά υλικά είναι γνωστό ότι προκαλούν λεκέδες σε βινυλικά δάπεδα.
Τέτοια παραδείγματα είναι:
1. Πίσσα και άσφαλτος.
2. Προϊόντα καθαρισμού και συντήρησης χαλιών.
3. Χρώμα από εκτυπώσεις ή συσκευασίες.
4. Χαλιά με υπόστρωμα ή ποδόμακτρα.
5. Βάσεις επίπλων από πλαστικό και ρόδες.
6. Σόλες παπουτσιών.
7. Εστίες θερμότητας
8. Μερικά χημικά που υπάρχουν στα καθαριστικά όπως το λάδι πεύκου.
9. Βαφές για poster και βαφές σε σκόνη.

• Σε πολλές περιπτώσεις οι λεκέδες δεν μπορούν να απομακρυνθούν. Αυτά τα υλικά είναι γνωστό ότι προκαλούν προβλήματα στο βινύλιο και σε πολλά θερμοπλαστικά πατώματα. Η Altro δεν φέρει ευθύνη για τέτοιους λεκέδες.
• Πάντα επιλέγετε το πιο κατάλληλο χρώμα δαπέδου για τις αναμενόμενες συνθήκες κυκλοφορίας και χρήσης. Τα σκούρα χρώματα είναι πιο αποτελεσματικά σε χώρους υψηλής κυκλοφορίας.
• Πάντα χρησιμοποιήστε είδη πλαστικών που δεν δημιουργούν λεκέδες, όταν δεν μπορείτε να αποφύγετε την επαφή τους με το βινυλικό δάπεδο.
Η εγγύηση του Altro δεν καλύπτει προβλήματα που συνδέονται με το λέκιασμα όταν οι οδηγίες τοποθέτησης και χρήσης δεν ακολουθούνται.

 

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΚΕΤΙΝΕΣ
1. Altro Limited Tηλ:0990 480480
2. Applied Chemicals Limited Tηλ: 01203 363575 Coventry, West Midlands
3. British Nova Works Limited Southall, Middlesex Τηλ: 01815746531
4. CSA Tηλ:01954 251573 Cottenham, Cambs
5. 3M Tηλ:0161 236 8500 Manchester
6. Diversey Lever Tηλ: 01-2701500 Αθήνα
7. Hako Αθήνα
8. Premier Products Tηλ: 01-5759947 Αθήνα
9. Prochem Limited Tηλ:0181 974 1515 Chessington
10. S.C Johnson Tηλ: 01-6009637 Αθήνα
11. Spontex Limited Tηλ:01792 475544 Swansea, South Wales

 

ΔΑΠΕΔΑ
• Σκουπίστε τα εσωτερικά δάπεδα τακτικά χρησιμοποιώντας ένα καθαρό στεγνό πανί. Η σκόνη και η άμμος κάνουν το μεγαλύτερο κακό στις επιφάνειες από φυσική πέτρα λόγω της άγριας επιφάνειάς τους. Ποδόμακτρα και χαλιά μέσα και έξω από την είσοδο βοηθούν στην μείωση της άμμου, σκόνης και βρωμιάς που γδέρνουν τα πέτρινα δάπεδα.
• Σιγουρευτείτε ότι το κάτω μέρος του ποδομάκτρου ή του χαλιού είναι αντιολισθητική επιφάνεια. Συνήθως χρειάζεται κάποιος να κάνει οκτώ βήματα σε ένα δάπεδο για να απομακρυνθεί η σκόνη και η άμμος από τα παπούτσια του.
• Μην χρησιμοποιείται ηλεκτρικές σκούπες που είναι φθαρμένες. Τα μεταλλικά ή πλαστικά μέρη ή οι ρόδες μπορεί να γδάρουν την επιφάνεια.
• Καθαρίστε τις πέτρινες επιφάνειες με λίγο ουδέτερο απορρυπαντικό, σαπούνι για μάρμαρα (από εξειδικευμένα καταστήματα) ή ένα ήπιο υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων και ζεστό νερό.
• Χρησιμοποιείστε ένα καθαρό πανί για τα δάπεδα και μαλακό πανί για τις άλλες επιφάνειες για καλύτερα αποτελέσματα.
• Το πολύ απορρυπαντικό ή σαπούνι μπορεί να αφήσει κατάλοιπα και να προκαλέσει γραμμές. • Μην χρησιμοποιείται προϊόντα που περιέχουν λεμόνι, ξύδι ή άλλα οξέα σε μάρμαρο ή ασβεστόλιθο. • Ξεβγάλετε την επιφάνεια καλά μετά το πλύσιμο με σαπούνι και στεγνώστε την με μαλακό πανί. Αλλάξτε το νερό του ξεβγάλματος συχνά •
Μην χρησιμοποιείται σκόνες καθαρισμού ή κρέμες, αυτά τα προϊόντα περιέχουν αποξεστικά που μπορούν να γδάρουν την επιφάνεια.

ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΥΓΡΟΙ ΧΩΡΟΙ
Στα μπάνια ή σε άλλους υγρούς χώρους η επικάθιση σαπουνιού μπορεί να μειωθεί χρησιμοποιώντας ένα τραβηχτήρι για δάπεδα μετά από την χρήση των χώρων αυτών. Για να απομακρύνετε τα συσσωρευμένα σαπούνια χρησιμοποιείστε ένα μη όξινο αφαιρετικό για σαπούνια ή ένα διάλυμα αμμωνίας και νερού (περίπου μισή κούπα τσαγιού αμμωνία σε 4 lit νερό). Συχνή χρήση ή υπερβολική χρήση διαλύματος αμμωνίας μπορεί τελικά να θαμπώσει την επιφάνεια της πέτρας .

VANITY TOP SURFACES
Μπορεί να χρειαστούν ένα καλυπτικό πόρων (sealer).
Ρωτήστε τον τεχνικό που το τοποθέτησε για συστάσεις. Ένα καλής ποιότητας κερί για μάρμαρα ή κερί αυτοκινήτων που εμποδίζει το κιτρίνισμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μειώσουν τους λεκέδες από νερό.

ΧΩΡΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΦΑΓΗΤΟΥ
Στους χώρους προετοιμασίας φαγητού η πέτρα μπορεί να επιστρωθεί με καλυπτικό πόρων (sealer). Ρωτήστε τον τεχνικό για συστάσεις. Αν τελικά επιστρωθεί καλυπτικό (sealer) βεβαιωθείτε ότι είναι μη τοξικό και ασφαλές για χώρους προετοιμασίας τροφίμων. Αν εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις απευθυνθείτε στον προμηθευτή του καλυπτικού πόρων (sealer).

ΠΙΣΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΛΕΣ
Σε πισίνες εξωτερικές, αυλές ή χώρους θερμών λουτρών, πλύνετε με καθαρό νερό κα χρησιμοποιήστε ήπιο διάλυμα χλωρίου για να απομακρύνεται την μούχλα και βρύα.