ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗ ΣΑΣ

Έχοντας υπ’όψιν ότι ο επαγγελματικός καθαρισμός είναι βασικός για την παράταση της ζωής ενός χαλιού, η επόμενη ερώτηση είναι πως κάποιος επιλέγει το σωστό πρόσωπο ή εταιρεία για τον καθαρισμό.
Δεν υπάρχει καμιά μαγική ή μοναδική μέθοδος καθαρισμού των χαλιών. Όλες οι μέθοδοι έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Πολύ περισσότερο όταν διαφορετικοί άνθρωποι μπορούν να επιτύχουν διαφορετικά αποτελέσματα καθαρίζοντας το ίδιο χαλί με την ίδια μέθοδο. Καμιά μέθοδος δεν μπορεί να αντισταθμίσει έναν ανίκανο καθαριστή. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να επιλέξετε τον σωστό καθαριστή παρά τη σωστή μέθοδο.
Όλοι οι καθαριστές χαλιών δεν είναι ίδιοι. Η διαφορά στην ποιότητα καθαρισμού από έναν καθαριστή στον άλλον μπορεί να είναι πολύ μεγάλη. Αλλά με τόσα παράπονα και με μια πληθώρα παροχής εξοπλισμού και τεχνολογίας πως μπορούμε να επιλέξουμε το σωστό άνθρωπο ή εταιρεία καθαρισμού; Υπάρχουν μερικές προϋποθέσεις να ακολουθήσετε που θα σας βοηθήσουν να πάρετε την σωστή απόφαση.

1. Συμμετοχή σε επαγγελματικά σωματεία
Ο καθαρισμός των χαλιών είναι ένας χώρος που αλλάζει συνεχώς. Κάθε χρόνο καινούργια συστήματα καθαρισμού, χημικά και υπηρεσίες παρουσιάζονται. Οι σωστοί επαγγελματίες καθαριστές παρακολουθούν αυτές τις αλλαγές και συνεχώς βελτιώνουν τις υπηρεσίες που παρέχουν. Είναι όπως στην φαρμακευτική. Θα θέλατε να σας κουράρει ένας γιατρός που δεν γνωρίζει τα καινούργια φάρμακα και τα αποτελέσματά τους;
Συνήθως τα τοπικά ή εθνικά σωματεία παρέχουν τέτοιες πληροφορίες στα μέλη τους. Γι’αυτό το χαρακτηριστικό σήμα του σωματείου καθαριστών χαλιών θα πρέπει να σημαίνει πολλά για εσάς και να σας δίνει σιγουριά για τον καθαριστή.
Αν θέλετε να βρείτε καθαριστές που ανήκουν στο σωματείο καθαριστών χαλιών κάντε κλικ εδώ. εδώ.

2. Συστάσεις
Ζητήστε από τον καθαριστή ονόματα πελατών του και δείτε πόσο αρνητικός ή πρόθυμος είναι να σας τα δώσει. Τηλεφωνήστε στους πελάτες αυτούς και ρωτήστε για την εμπειρία τους από τον καθαριστή. Ρωτήστε για την συνολική εικόνα του καθαριστή, την κατάσταση του εξοπλισμού του, την ικανότητά του να δίνει απαντήσεις σε θέματα καθαρισμού των χαλιών κ.α.
Ρωτήστε τους αν τελικά έμειναν ευχαριστημένοι και αν θα τον έπαιρναν ξανά.

3. Προσοχή στις ΠΟΛΥ χαμηλές τιμές
Παραπλανητικές (συχνά ψευδείς ) διαφημίσεις και πονηρές τακτικές πώλησης παρουσιάζουν τους καθαριστές που παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες να υστερούν.
Διαφημίσεις που υπόσχονται τον καθαρισμό των χαλιών σε πολύ χαμηλές τιμές είναι συνηθισμένες. Αν πιστεύετε ότι οι τιμές είναι υπερβολικά χαμηλές για να είναι αληθινές τότε μάλλον έχετε δίκιο.
Έχετε μείνει ποτέ με βρεγμένο χαλί και βρώμικο; Έχετε πληρώσει στο τέλος περισσότερα από όσο νομίζατε; Αν ναι τότε έχετε την εμπειρία από πρώτο χέρι.
Η ποιοτική παροχή υπηρεσίας απαιτεί επένδυση και χρειάζεται χρόνο. Δεν είναι δυνατόν να έχετε καλό καθαρισμό σε εξευτελιστικές τιμές. Μην πέφτετε θύματα χαμηλών τιμών και ‘’ δολωμάτων’’ .


4. Μπορείτε να βοηθήσετε για να επιτύχει ένας καθαρισμός.
Οι μεθοδολογίες και τα προϊόντα καθαρισμού μπορούν να αλλάξουν για τις ανάγκες του χαλιού που καθαρίζετε. Περιγράψτε την χρήση και τις συνθήκες προηγούμενων καθαρισμών στον καθαριστή σας. Για παράδειγμα:Aν το χαλί σας έχει πλυθεί με Shampoo αρκετές φορές στο παρελθόν είναι λογικό να περιμένετε να υπάρχουν κατάλοιπα απορρυπαντικού. Με αυτήν την πληροφορία ο καθαριστής σας μπορεί να αλλάξει το διάλυμα που θα χρησιμοποιήσει.
Αν το χαλί σας έχει λεκέδες, δείξτε τους στον καθαριστή. Πείτε του πόσο καιρό υπάρχουν και τι τους προκάλεσε.
Κάποιοι λεκέδες από ούρα, μούχλα ή χλώριο μπορεί να μην βγαίνουν. Αν το γνωρίζετε δεν θα απογοητευτείτε από εξωπραγματικές προσδοκίες.
Μην αφαιρείτε τα προστατευτικά που έχει βάλει ο καθαριστής κάτω από τα πόδια των επίπλων μέχρι το χαλί να στεγνώσει τελείως. Το μαόνι, το κόκκινο ξύλο και άλλα είδη ξύλινης επίπλωσης μπορεί να βγάλουν χρώμα στο χαλί. Επίσης τα μεταλλικά πόδια της επίπλωσης μπορεί να σκουριάσουν.
Να θυμάστε ότι εφόσον έχετε επιλέξει τον καθαριστή σας σωστά πρόκειται για έναν έμπειρο επαγγελματία του οποίου της οδηγίες για μετά τον καθαρισμό πρέπει να ακολουθήσετε.
Για να πετύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα στο χαλί σας προτείνουμε να ακολουθήσετε τις πιο κάτω απλές οδηγίες:
i. Ανοίξτε ένα παράθυρο για να μπει αέρας και να επιταχύνεται έτσι το χρόνο στεγνώματος.
ii. Μην αφήνεται τα παιδιά ή τα ζώα να παίξουν πάνω στο χαλί για 24 ώρες μετά το πλύσιμο.
iii. Μην περπατάτε πάνω στο φρεσκοπλυμένο χαλί τουλάχιστον για 4 ώρες μετά το πλύσιμο.
iv. Σκουπίστε με απορροφητική σκούπα όταν το χαλί στεγνώσει τελείως .